Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chef Matija Bregeš 18. svibnja u Boškincu priređuje večeru Ruinart šampanjaca. Točit će se izvrsni Dom Ruinart iz 2010. i Dom Ruinart Rose iz 2007.

Paški Boškinac i chef Matija Bregeš, u subotu 18. svibnja bit će domaćini večere šampanjske kuće Ruinart.  Ruinart iz Reimsa prva je šampanjska kuća na svijetu, utemeljena još prije 1728. Ruinart je i jedna od prvh kuća u Reimsu koja je šampanjce počela odležavati u rudnicima krede od kojih je grad živio prije razvoja vinske industrije. Ruinart i danas bazna vina i šampanjce odležava u spektakularnim bijelim spiljama ispod svoga sjedišta u Reimsu. Nakon više od 200 godina u obiteljskom vlasništvu Ruinart, jedna od najvažnijih francuskih vinskih institucija, danas je dio francuskog luksuznog konglomerata LVMH, a u Hrvatskoj ga ekskluzivno zastupa zagrebačka MIVA.

Na Ruinartovoj večeri u jedinstvenom ambijentu Boškinca, 18. svibnja točit će se, među ostalim, izvrsni Dom Ruinart Rose iz 2007. i Dom Ruinart iz 2010. Dom Ruinart, napravljen od chardonnaya s grand cru položaja uključujući Avize i Mesnil, graciozan je šampanjac s karakterističnim bouquetom bijeloga cvijeća i citrusa, istodobno vrlo mineralan i dugovječan. Oba Dom Ruinarta koji će se točiti u Boškincu predstavljaju esenciju Ruinartova stila. 

Šestoljedna večera u Boškincu započet će amuse boucheom uz koji će se točiti R de Ruinart, škampa s ježom pratit će također R de Ruinart ali iz magnuma, Ruinart Rose bit će elegantan i veseli pairing drugom slijedu koncipiranom oko male ribe, dok će uz dagnje i kavijar u Boškincu točiti raskošni Ruinartov Blanc de Blanc koji gotovo parfemski miriše na bijelo cvijeće.

Vrhunac večere bit će dva slijeda; prvi od tune s lignjama, paškim sirom i jagodama uz koji će se točiti vrlo mineralni, kompleksni Dom Ruinart iz 2010 kojemu eleganciju daju arome sušenih limuna, cedrovine i slasnije note tosta s maslacem, i drugi, paška janjetina koju će Boškinac poslužiti s Dom Ruinart Roseom iz 2007. šampanjcem gotovo sunčane aromatike zrelih citrusa, s diskretnim notama kave. Uz desert, Trstiku, badem i trešnju, bit će poslužen s Hennessy XO konjak.

Svaka Ruinartova večera poseban je događaj. Spoj elegantnog Ruinarta i idiličnog mediteranskog ambijenta Boškinca, uz činjenicu da će ova večera biti i svojevrsna proslava povratka Matije Bregeša u Boškinac, cijelom događaju daju novu dimenziju. Cijena večere je 245 eura po osobi.

RUINART VEČERA BY MATIJA BREGEŠ

18. svibnja 2024. u 19 sati

Restoran Boškinac, Stara Novalja

Cijena 245 eura

Rezervacije na: +385 (0)53 663 500 ili info@boškinac.com

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

})