Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Vinski bar Winehouse, nazvan po besmrtnoj pjevačici, najciviliziraniji je lokal u Tkalčićevoj

U nedjelju popodne svratili smo u Winehouse, novi vinski bar otvoren na sjevernom dijelu glavne zagrebačke turističke ulice, odmah pokraj lošeg indijskog restorana. Winehouse, otvoren prije dva mjeseca, relativno je mali ali iznimno civiliziran lokal s gotovo profesionalno dobrim izborom vina.

Na čaše se među ostalima toče pjenušci Coletti, Tomčev bijeli Marany i još niz dobrih do jako dobrih vina iz svih hrvatskih regija, od butelja međimurske šampionske vinarije Cmrečnjak do prirodnih vina Filipa Bibića. Šampanjac se zasad ne toči na čaše ali privlači cijenom. Boca Veuve Clicquota košta pristojnih 88 eura. Winehouse reže pršut s potpisom, servira sireve s potpisom a masline su, naravno, kalamate. Winehouse je primjer civiliziranog, dobronamjernog i upućenog  ugostiteljstva što je potpuno netipično za Tkalčićevu, s iznimkom velikog Batka koji radi u prostoru nekadašnjeg restorana Ivica i Marica.

Winehouse je dobio ime po Amy Winehouse. Kad smo s vlasnikom komentirali izbor jakih pića rekao je: “Moram držati i Tanqueray, zbog Amy… Bar sam nazvao po Amy Winehouse.” Winehouse zasad radi popodne, od 16 sati. Ovih bi dana trebao dobiti terasu.

Naslovna ilustracija/@winehouse_zagreb Instagram

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.