Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Bilo bi dobro da Nobilion neka jela i vina s Moëtove gala večere zadrži u stalnoj ponudi 

Vikend je za sve ljude čarobna riječ, riječ u kojoj se očekuju, osjećaju , naslućuju isključivo dobre vibracije, dobri odnosi, luda druženja, zabave, večere…To je dio tjedna u kojem se pune baterije za sljedeće dane.

Sinoć smo na gala večeri u Ikadorovu restoranu Nobilion uživali u večeri posvećenoj vinima iz portfolia Moet Hennessy Wine Estates u organizaciji zagrebačke MIVA-e i tima restorana Nobilion na čelu sa Chefom Danielom Skokićem i sommelierom Matom Negulićem.

Lijepo je bilo vidjeti i stol sa mladencima i njihovim gostima koji su uživali u istom odabiru jela i pića kao i svi mi. Neka im je sa srećom. Uz Moet & Chandon Imperial Brut poslužen je brancin u tempuri, čips od kože brancina i majoneza sa al dente kuhanim komadićima šparoga. Uvod u kojem se naslutio nastavak, pun domišljatih kombinacija jela sa najavljenim vinima.

Slijedio je carpaccio od hobotnice sa koromačem, koprom, kremom od zelene paprike i Granny Smith jabukom. Izvrsno. Umjerena kiselost jabuke i koromača sljubila se savršeno sa citrusnim notama Cloudy Bay Sauvignon Blanca iz 2023.

Vrhunski provansalski rose Chateau d’Esclans Rock Angel iz 2022. svojim je kremasto citrusnim okusom zaokružio slatkoću takosa sa tartarom od škampa, mariniranom smokvom i kravljom skutom. Tanjur koji slijedi – Grdobina a la Wellington – oduševio nas je

jednostavnošću sastojaka, ali i izvrsnošću istih. Naime, grdobina je “zarobljena” u omotač prženih taggiasca i crnih maslina, pa je sve umotano u malo deblji sloj lisnatog tijesta. Beurre blanc obogaćen je sa nešto više limunskog soka i korice limuna u redukciji bijelog vina i ljutike, što je dalo dodatni šarm umaku i kombinaciji sa grdobinom. Argentinski Terrazas de los Andes Chardonnay iz 2022. odlično je zaokružio  jelo svojim putrastim, kvasnim notama.

Vinska zvijezda večere svakako je bilo španjolsko vino Bodega Numanthia Termes iz 2019. Moćno, snažno, sa karakteristikama šumskog voća i idealno uz steak, odležani hamon iberico, sireve. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.