Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Jučer je u Zagrebu najavljena jubilarna 30. Vinistra, koja se održava od 10. do 12. svibnja

vinistra-sve

Vinistra je svakako najvažnija hrvatska vinska manifestacija. Vinistra je odigrala i još igra presudnu ulogu u afirmaciji istarskih vina, a istarska vina dominiraju hrvatskim restoranskim vinskim tržištem. Premda se u Istri na oko 2800 hektara vinograda proizvodi tek 16 posto ukupne količine hrvatskih vina, malvazija je najtraženije hrvatsko restoransko vino.

Malvazija je i jedino hrvatsko vino za koje je čuvena austrijska tvornica vinskih čaša Riedel dizajnirala posebnu čašu. Vinistra ove godine slavi trideseti rođendan. U povodu ovog značajnog jubileja Vinistra je snimila promotivni film, u kojem sudjeluju sva tri njena dosadašnja preddjednika.  Ivica Matošević, Nikola Benvenuti i Luka Rossi u Vinistrinom filmu govore o utjecaju Vinistre na razvoj istarske vinske scene. Film je prikazan jučer u zagrebačkom Business Clubu, na eventu kojim je najavljena trideseta Vinistra.

U Business Clubu je prezentiran i novi vizualni identitet Vinistre. Jučer se na Vinistrinom eventu u Zagrebu uz čelnike Vinistre i druge istaknute protagoniste hrvatske vinske scene okupilo niz utjecajnih osoba iz javnog života, uključujući ministricu poljoprivrede Mariju Vučković. Trideseta Vinistra održava se u Poreču od 10. do 12. svibnja.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.