Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Ikadorovu Nobilionu u subotu se održava gala večera posvećena vinima iz portfolia Moët Hennessy Wine Estates

Divizija LVMH -a Moët Hennessy Wine Estates osnovana je prije dvadesetak godina kako bi koordinirano promovirala vinarije iz cijeloga svijeta koje okuplja najveća globalna korporacija luksuznih proizvoda. Ikador u Iki uvjerljivo je najluksuzniji kvarnerski hotel, pa je logično da se gala večera posvećena Moët Hennessyevim vinima održava u Ikadorovu fine dining restoranu Nobilion.

Večeru organizira zagrebačka MIVA, ekskluzivni zastupnik Moët Hennessyevih vina i destilata u Hrvatskoj. Moët Hennessyeva večera održava se u subotu 27. travnja s početkom u 19 sati. Večera se otvara Moëtovim šampanjcem Brut Imperial, uz koji će chef Daniel Skokić servirati brancina u tempuri s majonezom od šparoga i čipsom od brancina

Slijedi ikonografski novozelandski sauvignon Cloudy Bay s carpacciom od hobotnice i kremom od zelene paprike. Popularni provansalski rose Rock Angel točit će se uz tacose s tartarom  od škampa, a argentinski chardonnay Terrasss de los Andes uz grdobinu Wellington s beurre blancom. Španjolska Numanthia najuzbudljivija je vino večeri.

Vinarija Numanthia najzaslužnija je za svjetsku afirmaciju apelacije Toro, a vino Numanthia proizvodi se od 50 do 100 godina starih, necijepljenih loza tinta de Toro, grožđa koje se dugo smatralo klonom tempranilla, ali danas ima status autohtone lokalne sorte. Uz ovo veličanstveno crno vino iz berbe 2019. chef Skokić poslužit će lignju s tostiranim bademima i pancetom. Moët Hennessyeva večera u Nobilionu zatvara se Moëtovim šampanjcem Nectar Rose, jagodama i cheesecakeom. Ova jedinstvena globalna vinska večera košta 135 eura po osobi.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.