Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Drugo izdanje zagrebačkog Asian Stret Food Festivala održat će se od 6. do 12. svibnja na Strossmayerovom trgu 

Azijski street food festival samo je bio pitanje vremena s obzirom na popularnost azijske hrane u Hrvatskoj, osobito Zagrebu. A i azijska je hrana doslovno nastala na štandovima. Ove godine, na festivalu koji počinje 6. svibnja i traje šest dana, nastupa desetak restorana raznih žanrova.

Curry House by Tuk Tuk priprema azijsku hranu s korejskim, tajlandskim i malezijskim utjecajima, Gyoza Bar by Purple Monkey prodavat će gyoze u različitim umacima, Pad Thai by Thai Thai tajlandske klasike, Zu Ku Ji Ramen najavljuje posvetu Japanu i njegovim specifičnim regijama, Soho jedini radi sushi na festivalu, dok K Dogs priprema korejski hot dog, a Jellyfish in Space bao bunse. Najzanimljiviji među sudionicima Asian Street Food Festivala svakako je Tuna&Bar by Picnic koji čine tri poznate zadarske firme: Pelagos, Kroštula i Picnic. Tuna&Bar je za festival sastavio nekoliko jela od jadranske plavoperjane tune s brioche pecivima iz Kroštule i Boogie Laba.

Na festivalu su organizirani i razni popratnih događanja poput cutting showa chefa Marija Mihelja, kvizova, radionica i umjetničkih performansa. Također je za festival pripremljeno oko 200 kamenica koje organizatori planiraju podjeliti uz pjenušac Reserva Royal. Ulaz na festival je besplatan. 

Asian Street Food Festival 2024. 

Trg Josipa Jurja Strossmayera, Zagreb

06-12. svibnja 2024. 

Radno vrijeme: 12:00-00:00 

Ulaz besplatan

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.