Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

NOĆ U MUZEJU Ferran Adrià stavio je elBulli na Airbnb. Osobno dočekuje goste

U jednom od najneobičnijih partnerstava na restoranskoj sceni, veliki katalonski chef Ferran Adrià udružio se s platformom Airbnb. Adrià je svoj muzej elBulli, nasljednika svoga mitskog restorana zatvorenog 2011, otvorio za posebna iskustva koja uključuju večere i noćenja. “Po prvi put, elBulli1846 otvara vrata za jedinstveno iskustvo koje spaja umjetnost, povijest i kulinarske inovacije, s domaćinom Ferranom Adriom,” stoji na Airbnbu.

ElBulli prima po dvoje gostiju, koje dočekuje osobno Ferran Adrià koji će im i pripremati večeru, a spavat će na posebno dizajniranom krevetu inspiriranom čuvenim elBullijevim jelom, tekućom maslinom.  Ideja o Airbnbu nastala je iz Adrijine želje da osim naslijeđa elBullija valorizira i prostor u kojem je mijenjao kompletan pogled na hranu našeg vremena.   

Gostima su na raspolaganju i privatne sale “Hram sv. Stomaka” i “Kapelica u špajzi” a u sklopu posjeta odvest će ih i na večeru u Adrijin omiljeni lokalni restoran u gradiću Roses. Nakon što se odjave iz elBullija, goste čeka i večera u Enigmi, restoranu Adrijina brata Alberta Adrie u Barceloni.

Prvo ekskluzivno noćenje može se rezervirati za 16. listopada 2024, prema opsežnoj listi uvjeta navedenoj na stranicama Airbnba. Gosti koji žele ovo jedinstveno iskustvo morat će podnijeti i stanovite žrtve. Recimo, ne mogu se istuširati jer muzej nema tuševa, pa će se morati zadovoljiti kompletima za osobnu higijenu koje će im elBulli osigurati. Sve u elBulliju je pod kamerama, osim spavaće sobe, a za goste se osim osobnog asistenta brine i osiguranje muzeja. ElBulli prima samo odrasle goste, punoljetne, s važećim osobnim dokumentima, svaki gost mora prijaviti s kim dolazi i dati dopuštenje da ga se provjeri na javno dosupnim izvorima.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.