Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

SENZACIONALAN USPJEH Aura Teranino osvojio je zlato, 97 bodova i trostruku krunu na London Spirits Competition 2024.

Vijest koju smo danas primili doista je vrijedna posebne pažnje. Aurin Teranino osvojio je na London Spirits Competition 2024 trostruku krunu u konkurenciji poprilično ozbiljnih svjetskih destilata. Dakle, Aura Teranino osvojio je ukupno 97 bodova i visoku zlatnu medalju. 

Autor Teranina, utemeljitelj Aure Mišel Sirotić

Zapravo, jedini destilat nagrađen s više bodova ujedno je i pobjednik čitavog natjecanja, sjajni kubanski rum Eminente Gran Reserva Edition No.1 iz portfelja Moët Hennessyja koji ozbiljno osvaja svjetska tržišta. Ovakvim rezultatom Aura Teranino iza sebe je ostavio i velika imena poput velikog Tanqueray No. Ten gina ili Civico 10 Vermouth di Torino Rosso Superiore. Bez sumnje fantastičan rezultat. Takvim visokim ocjenama Aura Teranino ujedno je proglašen i najboljim likerom i najboljim destilatom iz Hrvatske za 2024. godinu!

London Spirits Competition po mnogočemu je specifično natjecanje usmjereno prije svega razumijevanju destilata u kontekstu potrošača i hospitality sektora. Naime, ukupnu ocjenu destilata čine tri kriterija: kvaliteta samog destilata, vrijednost za novac i dizajn ambalaže. Time se svaka nagrada postavlja u poprilično relevantan tržišni odnos i u pravilu svi visoko nagrađeni destilati ostvaruju i zavidan tržišni uspjeh. 

Dakako, kvaliteta destilata ključni je faktor, a kriterij nije samo apsolutna ‘kvaliteta’ nego kako na samom LSC naglašavaju prihvatljivost proizvoda potrošačima. Koliko god se to činilo neobičnim, riječ je o itekako relevantnom pristupu upravo za ugostiteljski sektor. Dapače, članovi ocjenjivačke komisije redom su vrlo cijenjeni profesionalci zavidne karijere i položaja u industriji jakih pića, od vrhunskih barmena i managera do profesionalaca iz trgovine.

Destilerija Aura iz istarskog Buzeta koju predvodi uvijek inventivni Mišel Sirotić bez imalo sumnje jedan je od vodećih proizvođača jakih pića u Hrvatskoj. Danas proizvode 27 etiketa alkoholnih pića te 7 vrsta džemova i 2 vrste octa, a u ponudi imaju i 9 vrsta čokolada.

Aura Teranino, sa sigurnošću možemo ustvrditi pokrenuo je ne samo Auru nego i scenu domaćih crafterskih jakih pića. Najprodavaniji je proizvod Aure i, kako mu u destileriji tepaju, ‘srce branda Aura’ koji se izvozi u 11 zemalja svijeta, uz već osvojen čitav niz zlatnih medalja i relevatnih priznanja.

Alkoholnu osnovu Aura Teranina čini rakija visoke kvalitete ukojoj se dodatno macerira nekoliko različitih vrsta voća, poput bresaka, kako bi se postigla bogata bazna aromatika i osigurala besprijekorna tekstura. Dobiveni destilat objedinuje se s istarskim vinom Teran koje se prokuhava te dodatno oplemenjuje s 10 začina.

teranino-etikete

Duboke je rubinske boje i prepoznatljive aromatike koje na London Spirits Competition opisuju kao “naglašene aroma višnje s notama lješnjaka i sušenog voća”. Mi bismo u svakom slučaju dodali i note mliječne čokolade te cimeta. No, ono što svakako moramo naglasiti je da iako zamjetne slatkoće u Aura Teraninu ostaje prepoznatljiv dojam vina teran uz tek vrlo laganu, ali toliko potrebnu dozu užitne vinske kiseline.

Osvajanje priznanja na London Spirits Competition 2024 upravo zbog složenih kriterija nije lako i tri osvojene titule koje nosi Aura Teranino doista su visoko relevantne. No, ove su nagrade samo potvrda već respektabilnog statusa kojeg Aura Teranino ima već godinama. Čestitamo!

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.