Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U subotu 6. lipnja u hvarskom Arsenalu održava se tradicionalni Hvar Wine Festival

Franko Žuvela, koji još nema trideset godina, već je dulje vrijeme vodeći hvarski distributer vina i jakih pića. S obzirom na iznimno visoku potrošnju vina, pjenušaca i raznolikih destilata na Hvaru tijekom ljeta, Vijola, tvrtka Franka Žuvele, spada među važnije logističke podržavatelje hvarske turističke sezone.

Žuvelina lijepo uređena vinoteka Vijola nalazi se na Trgu svetog Stjepana u gradu Hvaru. Talentirani i dinamični gospodin Žuvela još je prije pandemije pokrenuo dosad najvažniju lokalnu vinsku smotru. Hvar Wine Festival. Ovogodišnje izdanje Hvarskog vinskog festivala održava se preksutra, u subotu 6. travnja u Arsenalu, povijesnoj hvarskoj kazališnoj zgradi, podignutoj još 1612. godine. Na ovogodišnjem Hvarskom vinskom festivalu nastupit će 55 vinarija i distributerskih tvrtki iz cijele Hrvatske. Hvar Wine Festival otvara se u subotu poslijepodne u 17 sati i traje do 22 sata.

Ulaznica košta 30 eura, a kaucija za čašu 10 eura. Hvar Wine Festival važan je poslovni događaj za hvarske hotele, restorane i barove, ali i za sve one nacionalne i lokalne vinare i distributere vina i jakih pića koji svoje etikete žele plasirati na tržištu jednog od najljepših i najpopularnijih jadranskih otoka. Hvarski vinski festival, koji najavljuje turističku sezonu, istodobno je i privlačan događaj za sve Hvarane koji vole vino.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.