Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Rovinjski Augusto Coffee spasio je sumornu zonu kafića oko zagrebačkog Doma sportova

U četvrtak oko jedan, tražeći bankomat u blizini Doma sportova i hotela Zonar, na pola Metalčeve ulice osjetili smo poznati miris dobre kave. Posve neuobičajen za sumorni argipelag kafića iz od prošlog stoljeća koji obilježavaju tu ulicu.

U nizu mračnih mesinganih prostora s ofucanim tepisima na terasama i tendama koje odavno trebaju remont, Augusto Specialty Coffee sjaji kao svjetionik, s ugodnom prostranom terasom punom gostiju, glazbom Free Nationalsa koja dopire iz kafića i toplim, minimalistički uređenim interijerom punim svjetla.
Augusto Coffee proslavio se kao jedino mjesto u Rovinju na kojem se može popiti vrhunska kava. Redovito predstavljanje novih kava, gostovanja barista i barmena i odličan servis Augusto su učinili nezaobilaznom rovinjskom društvenom točkom. A kako u Rovinj svake godine dolaze tisuće Zagrepčana, turista, vikendaša i sudionika raznih festivala, Augusto je ispravno zaključio kako mu je logičan korak da otvori jedan lokal u Zagrebu.


Zagreb je regionalni epicentar specialty kave i živi cijele godine a ne samo u turističkoj sezoni. Iako je konkurencija na zagrebačkoj sceni specijalnih kava neusporediva s Rovinjem, Augusto se uklopio od prvoga dana. Odabrao je jeftiniju lokaciju izvan centra ali dovoljno prometnu, koja sa Zonarom i trešnjevačkim koktel barovima već okuplja ciljanu Augustovu publiku (na potezu od Augusta do placa su i Bread Club i Fisherija).

Još važnije, Augusto je kvalitetom kave ravnopravan najpoznatijim zagrebačkim specialty kafićima i prodaje jedinu vrhunsku kavu u krugu od dva kilometara. Osim kava skuhanih na njihovom La Marzoccu, Augusto u ponudi ima i mala jela poput fika bunsa, veganskog banana breada, panine, cold brew kavu i par koktela s kavom. I jedini je zaista civilizirani kafić kraj Doma sportova.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.