Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Četvero članova World Central Kitchena ubijeno u izraelskom napadu u Gazi

jose-andres-world-central-kitchen

Četvero humanitarca iz World Central Kitchen, pučke kuhinje koju je osnovao chef Jose Andres kako bi hranili ljude u područjima pogođenima najvećim krizama, ubijeno je u ponedjeljak u Gazi, javlja BBC. Ubijeni su državljani Velike Britanije, Poljske i Australije, a ubijen je i njihov njihov vozač Palestinac. Lokalno ministarstvo zdravstva koje vodi Hamas tvrdi da su pripadnici World Central Kitchena stradali u izraelskom zračnom napadu. Izraelska vojska najavila je “temeljitu provjeru” okolnosti.  

Izvor iz bolnice al-Aqsa u središnjem pojasu Gaze rekao je za BBC da su tijela četvorice radnika dopremljena u bolnicu nakon što je automobil u kojem su putovali obalnom cestom pogođen u zračnom napadu na Deir al- Balah. Ostali detalji nisu poznati. 

World Central Kitchen u priopćenju je objavio da je “svjestan izvještaja ” da su njihovi članovi “ubijeni u napadu Izraelskih obrambenih snaga (IDF) dok su radili na pružanju podrške našim humanitarnim naporima za dostavu hrane u Gazi”.

“Ovo je tragedija. Djelatnici humanitarne pomoći i civili nikada ne bi smjeli biti meta, nikada. Podijelit ćemo više informacija kad prikupimo sve činjenice”, stoji u priopćenju. U objavi na X-u, chef José Andrés pozvao je izraelsku vladu “da zaustavi ovo neselektivno ubijanje”.

World Central Kitchen radi u najgorim svjetskim krizama, na područjima pogođenima potresima, poplavama, uraganima i ratovima, od Portorika i Turske do Ukrajine. Ovo je prvi put da su njihovi članovi ubijeni. Nedavno su u Gazu donijeli stotine tona hrane dopremljene brodom. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.