Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chef Leonardo Fonseca (ex Hiša Franko, JAZ) 4. travnja drži AZRRI-jevu radionicu o tehnikama predaka u modernom kuhanju i emocionalnoj kuhinji 

Leonardo Fonseca je Kolumbijski chef iz Bogote koji je nakon rada u El Chatu i nekoliko restorana u Kopenhagenu uključujući Nomu, svoje dugogodišnje mjesto našao u Sloveniji. Fonseca je bio dugogodišnji najbliži suradnik chefice Ane Roš u Hiši Franko, u vrijeme kad su dobili dvije zvjezdice, autor je niza njihovih potpisnih jela i postavio je prvi meni ljubljanskog bistroa JAZ by Ana Roš.

Fonseca je u Hrvatskoj gostovao praktički  otkad je došao u ovaj dio Europe. Njegov smo talent uočili još 2017. na jednoj senzacionalnoj večeri koju je s Mariom Miheljom priredio u El Toru. Fonseca će ovih dana ponovno kuhati u Hrvatskoj, u proljetnom ciklusu stručnih radionica Agencije za ruralni razvoj Istre (AZRRI). Radionica otvorena samo za profesionalne chefove bit će fokusirana na stare, antičke metode kuhanja i njihovu primjenu u suvremenoj kuhinji. Fonseca smatra da stare tehnike nisu samo povijesni materijal za evociranje već bi trebale biti čvrsta polazišta točka u razvoju današnjeg kulinarskog pristupa. Drugi aspekt radionice bavit će se najnovijim, još nedovoljno jasan trend u svjetskim restoranima.

Riječ je o takozvanoj emocionalnoj kuhinji, koju u osnovi definira kreativni proces, način na koji se jela razvijaju na temelju vrlo osobnih, emocionalnih doživljaja i sjećanja chefa, i izvedbu koja podrazumijeva kompleksne i precizne okuse ali uz ugodan, pristupačan dojam za gosta. Radionica će se održati u AZRRI-jevom gastronomskom  centru na Gortanovom brijegu. Cijena radionice je 260 eura, za istarske ugostitelje je subvencionirana 50 posto. U nastavku proljetnog ciklusa najavljene su radionice slastičarke rovinjskog Cap Aurea Maše Salopek (ex HIša Franko), ljubljanskog chefa Igora Jagodica (1 Michelinova zvjezdica u restoranu Strelec), chefa zagrebačkog El Tora Marija Mihelja i gastro influencerice Janje Benić.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.