Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

BREAKING NEWS Podravka kupuje Belje? 

kravica-kralijca-tvornica

Grupa Fortenova, bivši Agrokor, danas je obavijestila javnost da je pozvala tvrtke zainteresirane za kupnju Fortenovina poljoprivrednog sektora na nastavak pregovora o eventualnom realiziranju te opsežne akvizicije. Podsjetimo, zbog obveza prema stranim kreditorima koji su je spasili od stečaja, Fortenova ove godine mora prodati poduzeća iz svog Poljoprivrednog sektora.

Baranjsko Belje uvjerljivo je najvažnija Fortenovina poljoprivredna tvrtka. Belje raspolaže s čak 20 tisuća hektara vrhunskog poljoprivrednog zemljišta, što ga čini strateški važnim za nacionalnu sigurnost Republike Hrvatske; proizvodnja hrane jest bitan segment nacionalne sigurnosti. Belje na svojim farmama proizvodi među ostalim velike količine prvorazrednog mlijeka, povrća, govedine i svinjetine, uključujući i crne slavonske svinje iz ekološkog uzgoja u Kopačkom ritu. Belje upravlja i jednom od najboljih slavonskih vinarija. Belje je financijski iznimno uspješno.

Podravka je objavila da je zainteresirana za kupnju Belja i da je počela dubinsko snimanje u Fortenovi. “Postupak procesa dubinskog snimanja je i za Podravku i za prodavatelja i dalje neobvezujući proces, kao i podnošenje neobvezujuće ponude koje je tome prethodilo”,  napominju iz Podravke. Podravka je poludržavna firma koju vodi bivša potpredsjednica Vlade Martina Dalić. Uspješna je korporacija kao i Belje, ali s neusporedivo nižim kvalitativnim standardima od Belja.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.