Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U narodnjačkom klubu Monaco u Karlovcu konobarica zapaljenim koktelima teško ozlijedila četiri gosta

Noćas je u karlovačkom narodnjačkom klubu Monaco došlo do opasnog incidenta. Policija je potvrdila da su u požaru koji je izbio na šanku teško ozlijeđene četiri osobe. Tri su osobe lakše ozlijeđene. Svi ozlijeđeni zbrinuti su u obližnjoj bolnici.

Do požara na šanku došlo je kad je konobarica pokušavala zapaliti koktele, koristeći visokoalkoholno piće, s navodno čak 80 posto alkohola. Destilerije danas doista proizvode niz pića s 80 i više posto alkohola, od popularnog ruma Stroh 160 do pojedinih brendova absinta  koji se približavaju 90 posto.

Umjesto da ona propisno zapali koktele, sirotoj se konobarici zapalila boca prežestokog destilata i tada je nastao kaos s doista teškim posljedicama za posjetitelje Monaca. Flaming Cocktails posebna su kategorija koktela, koji se pripremaju još od 19. stoljeća. Najpoznatiji je vjerojatno Blue Blazer koji je nastao u kockarnicama u San Franciscu.

Prvi recept za Blue Blazer zapisan je još 1862. Blue Blazer temelji se na cask strength whiskyiju, dakle na piću koje tipično sadrži između 55 i 66 posto alkohola. Flaming Cocktails često se miješaju i od ruma slične snage. Masovno popularan primjer svakako je Flaning Dr.Pepper izmišljen u Teksasu.

Fotografija/Ilustracija

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.