Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Vino godine 2023. baner by Taittinger i Vivat Fina vina
Divider Text

Jučer smo Marku Krstačiću i Sandri Marček Cvitić iz vinarije Medea uručili nagrade za Punta Grecu, Vino godine Kulta Plave Kamenice

Punta Greca iz 2020. pobijedila je u izboru za Vino godine Kulta Plave Kamenice. U izboru za Vino godine koji se odvijao u prosincu 2023. sudjelovalo je tridesetak sommeliera, distributera i vinskih novinara.

Punta Greca je merlot s istoimenog Medeinog monopolnog položaja na krajnjem jugu Istre. Riječ je o jednom od najtraženijih hrvatskih crnih vina, koje se proizvodi u toliko ograničenim količinama da ga je prilično teško kupiti čak i u Medeinoj kušaonici u Vodnjanu, gdje su u subotu iza podneva urednici Kulta Plave Kamenice Medeinom  timu uručili nagrade za Vino godine.


Nagrade su preuzeli glavni Medein enolog Marko Krstačić i Sandra Marček Cvitić, direktorica prodaje i marketinga. Uz našu uobičajenu skulpturu za pobjednike u godišnjim izborima Kulta Plave Kamenice čiji dizajn potpisuje Danira Orešić, Medein je tim dobio i jeroboam šampanjske kuće Taittinger.

Sponzori izbora za Vino  godine bili su zagrebački Vivat, jedan od vodećih hrvatskih distributera vina i jakih pića, i Taittinger iz Reimsa, klasična obiteljska šampanjerija globalnog  dometa. Poslije dodjele nagrada u Medeinom smo podrumu kušali nove berbe Punta Grece, koje najavljuju stanoviti zaokret u  stilizaciji ovog opravdano kultnog vina.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.