Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Huffington Post proglasio je Flor de Caña 130 Anniversary ‘najboljim rumom na planetu’

Nikaragvansku destileriju Flor de Caña 1890. godine utemeljio je talijanski emigrant Alfredo Francisco Pellas Canessa. U povodu 130. obljetnice tvrtke, koja je i danas u obiteljskom vlasništvu, Flor de Caña pustila je na tržište dosta senzacionalni dvadesetgodišnji rum 130 Anniversary.

Ovaj je rum, kojeg smo prvi put kušali prije par dana, toliko dobar da ga je The Huffington Post doslovno proglasio “najboljim rumom na planetu”. Flor de Caña 130 Anniversary snažan je rum s 45 posto alkohola, tamne boje mahagonija s crvenim odsjajem, s naglašenim aromama prženih lješnjaka, pekana i oraha uokvirenih u tamni karamel, vaniliju i dim. Okusi su slični aromama, s tim da se na nepcu još javlja suho voće, osobito datulje i šljive. Aftertaste je dug, pun vanilije, karamela, kave i tamne čokolade.

Maestro ronero Tomac Cano

Usprkos 45 posto alkohola ovaj rum ne peče; alkohol je fenomenalno integriran, tako da je 130 u ustima potpuno gladak i gotovo nježan. Destilerija Flor de Caña samo je osam kilometara udaljena od aktivnog vulkana San Cristobal. U Flor de Cañi kažu da klimatski uvjeti u blizini 1745 metara visokog vulkana utječu na mekoću njihovi rumova.

Flor de Caña iznimno je ekološki osviještena. Posjeduje  više ekoloških  certifikata, a vlasnici su posebno ponosni na Carbon Neutral Certified: radi se o jednoj od prvih destilerija na svijetu s nultim ugljičnim otiskom. Flor de Caña također naglašava da njeni rumovi ne sadrže nikakve umjetne sastojke. Vrhunski rum Flor de Caña 130 Anniversary distribuira labinska Ecuga.

Naslovna ilustracija/Kult Plave Kamenice

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.