Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Tkalčićeva nikad nije bila gora nego ovog proljeća. Većinu restorana u Tkalčićevoj treba izbjegavati ako baš definitivno ne umirete od gladi  

tkalciceva

Jučer oko podneva prošetali smo Tkalčićevom. Tkalčićeva je lijepa ulica kraj Trga bana Jelačića, koja vodi prema Kaptol Centru. U Tkalčićevu na piće svakodnevno dolaze tisuće Zagrepčana. U Tkalčićevoj, koja skupa s obližnjom Skalinskom ima barem tridesetak restorana, Zagrepčani uopće ne jedu, osim u Batku i u Royal Indiji. U Tklalčićevoj jedu isključivo siroti naivni strani turisti.

Zašto Zagrepčani ne jedu u Tkalčićevoj? Zato što znaju da se u Tkalčićevoj, govoreći u prosjeku, poslužuje najgora hrana u povijesti zagrebačkog ugostiteljstva. A ovoga je proljeća Tkalčićeva dosegla novo dno. Kao iliustracija novog dna može poslužiti navodno bliskoistočni restoran Aladdin Cave koji, međutim, u stvarnosti poslužuje hamburgere (ok, imaju i nešto falafela).

Aladdin Cave jedan je od barem desetak “street food” lokala u Tkalčićevoj čiji se meni bazira ne smrznutom mljevenom mesu nepoznatog porijekla i diskontnih cijena. Tu su zatim i sushi barovi poput Dragona koji prodaju sushi s ribom podjednako nepoznatog porijekla i nisikih cijena, pod pravi restoranski sushi. Talijanski su lokali trenutno zastupljeni sa samo dva brenda: jednom polulošom pizzerijom i novim bistroom La Bella Storia, gdje još nismo stigli jesti. Vidjet ćemo hoće li The Bull u bivšoj Agavi pojačati ponudu mesa s roštilja, ali fenomen jezive hrane u Tkalčićevoj već je odavno nadrastao ovaj ili onaj restoran.

Fenomen jezivo loše hrane u Tkalčićevoj, uz iznimku Batka, Royal Indie i možda dva novootvorena mjesta, vidljiv je na panoima koji omeđuju pločnike te povijesne ulice. Nikad i nigdje nismo vidjeli toliko ružnih fotografija bezveznih jela kao u Tkalčićevoj. Gastronomski govoreći, Tkalčićeva je nažalost postala kanalizacija zagrebačke restoranske scene. Što je dosta loša vijest za strogi centar grada. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.