Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Goran Kočiš, jedan od utemeljitelja i prvi chef Noela, novi je chef osječkog hotela Waldinger

kocis-kuhinja

Osijek je, čini se, dobio svoj prvi restoran uistinu visokog stila. Naime, chef Goran Kočiš, s kojim se Noel izborio za Michelinovu zvjezdicu, u veljači je preuzeo kuhinju osječkog hotela Waldinger. Goran Kočiš, Slavonac, napustio je Noel poslije zagrebačkog potresa pa se preselio u Slatinu.

Gospodin Kočiš u Slavoniji je pokušavao pokrenuti dva veća gastronomska projekta, što se nije ostvarilo zbog administrativnih problema, kao i neodlučnosti investitora. Početkom godine Kočiš je bio blizu odlaska u jedan od najluksuznijih jadranskih hotela, ali se naposljetku ipak odlučio za Waldinger.

Waldinger je udoban butikni hotel u centru Osijeka. Kočiš je u razgovoru za SiB.hr izjavio kako se nada da će kuhanje u Waldingeru biti na Michelinovoj razini. Na novom Waldingerovu meniju uočili smo nekoliko karakterističnih Kočiševih jela, poput rižota s citrusima i hobotnicom, kao i nekoliko dobrodošlo elaboriranih lokalnih specijaliteta, poput štrudla od soma ili filea smuđa u beurre blancu s lećom beluga. Goran Kočiš vrhunski je profesionalac, jedan od najboljih hrvatskih i slavonskih kuhara. Kočišev dolazak u Waldinger utoliko je iznimno važan događaj za slavonsku restoransku scenu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.