Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U centru Splita otvara se restoran lanca Sophie Loren, generički talijanski bistro s pizzama i tjesteninama

sophia-loren

Lanac restorana Sophia Loren utemeljn je 2021, prema ideji Luciana Cimmina, direktora modnog holdinga Pianoforte u Hrvatskoj poznatijeg po brendovima Yamamay i Carpisa.  Cimmino je sa Sophiom Loren osnovao ugostiteljsku tvrtku Dream Food za razvoj i vođenje globalne restoranske grupe pod imenom legendarne talijanske glumice.

Novi restoran ovoga lanca, prvi u Hrvatskoj, iduće će se godine u ožujku otvoriti u centru Splita, lokacija još nije objavljena, prenosi Novi List. Otvorenje je na sajmu turizma u Napulju najavio Gianluigi Cimmino, sin vlasnika Pianofortea i počasni konzul Hrvatske u Italiji. Dosad su u Italiji otvorena četiri Sophia Loren restorana, u Bariju, Firenci, Milanu i na rimskom aerodromu Fiumicino.

Riječ je o malo bolje stiliziranim generičkim talijanskim bistroima s puno prženih talijanskih jela, suhomesnatih proizvoda i sireva, nešto tjestenina i pizza, neki od restorana imaju i oyster barove i koktel barove. Izvan Italije, dosad su otvoreni Sophia Loren restorani na Floridi i u Hong Kongu, najavljeno je otvorenje u Dubaiju. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.