Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Mali delikatesni dućan Tannin u Opatiji prodaje briljantne Kumparička sireve, Babushkin kruh, vrhunska istarska ulja i vina po normalnim cijenama 

U Opatiju idemo razmjerno rijetko, iako živimo otprilike desetak minuta od nje. Opatiji nedostaje svega, od pristojnih restorana, mjesta za popiti kavu i vino gdje se ne mora ostaviti pola plaće, primjerenih dućana za obuću i odjeću i boljih dućana za hranu i piće. Tu veliku crnu rupu već neko vrijeme popravlja maleni delikatesni dućan Tannin, u kojem se može pronaći vrlo dobre robe.

U Tanninu smo prije nekoliko godina pronašli jedini sourdough kruh, dok se Babushka Petre Dragojlović još nije ni bila otvorila. Danas, dok smo prvim proljetnim danom šetali Opatijom, odlučili smo posjetiti Tannin, sasvim slučajno i bez određene šoping liste. Ugodno nas je iznenadila profesionalna prodavačica, koja je odmah ponosno navela kako dućan drži sireve čuvene Kumparičke obitelji Winkler iz Istre. Kumparičkini kozji sirevi spadaju među najbolje u Hrvatskoj, a prošle godine su bili uvršteni i na degustacijski meni Hiše Franko, jedinog restorana s tri Michelinove zvjezdice u široj regiji.

Dosad ni u jednoj delikatesnoj trgovini na Kvarneru nismo vidjeli da se prodaju sirevi obitelji Winkler, iako je Istra zaista blizu. Osim sira, Tannin ima i ostalih dobrih proizvoda. Prodaje focaccie i tost kruh već spomenute Babushke, maslinova ulja najboljih istarskih maslinara poput Chiavalona i Ipše, colombe za Uskrs, a ni ponuda vina nije loša. Ona se uglavnom sastoji od šampiona Istre i Plešivice, i cijene su razumne. Opatiji i Rijeci kritično nedostaje više ovakvih trgovina s kvalitetnim i autentičnim lokalnim proizvodima.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.