Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

BEDAST I BEDASTIJI Karlovačka pizzeria Mona Lisa plaća 1000 eura svakome tko za sat vremena pojede pizzu dugu metar i široku pola metra

Natjecanja u prejedanju prastari su dio rubne kulture hrane. Milijun smo puta u medijima mogli vidjeti priloge o raznim prvenstvima u tamanjenju hot dogova, burgera ili tjestenina. Ta je vrsta trivijalne zabave dobila i višegodišnju TV seriju Man vs. Food, koja se od 2008. godine emitirala na Travel Channelu i na Food Networku pa bi mogla biti poznata i hrvatskoj publici.

Ovih je dana jedno novo natjecanje u prejedanju stiglo u Hrvatsku. Karlovačka pizzeria Mona Lisa nudi 1000 eura svakome tko za sat vremena uspije pojesti pizzu dugu jedan metar i široku pola metra. Zasad se javilo više od dvadeset kandidata iz raznih dijelova zemlje. Na prvi pogled, radi se o uspješnoj promotivnoj akciji jer sad relativno mnogo ljudi zna za do jučer posve anonimnu pizzeriju.

Na drugi, izoštreniji pogled, razvidno je kako je riječ o kampanji jednako bedastoj za Mona Lisine goste i za samu Mona Lisu. Mona Lisin izazov s pizzom od metra puta pola metra bedast je za natjecatelje, jer je pojesti toliko nezdrave hrane za sat vremena fizički opasno. Tko god da je prihvatio Mona Lisin izazov, nije bitno oprezniji od onih čudnih tipova koji hodaju autoputom. Zaista je ultra bedasto kad ljudi misle da u sebe mogu trpati goleme količine raznog trasha i normalno živjeti, bez ozbiljnih posljedica.

Međutim, Mona Lisin izazov opasan je i za samu pizzeriju. Što ako se u kratkom roku ondje skupi dvadesetak desperadosa koji će za sat vremena pojesti mastodontsku karlovačku pizzu? Hoće li im pizzeria zaista iskeširati dvadeset tisuća eura? Čisto sumnjamo, osim ako pizzeria ne želi bankrotirati. Očigledno je, ustvari, da Mona Lisin izazov spada u žanr dumb and dumber. Samo što nije smiješan. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.