Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Maredov carpaccio od odležane govedine trenutno je vjerojatno najslasniji carpaccio u Zagrebu

Budući da sve više i više restoranskih gostiju želi jesti odležanu govedinu, logično  je da se odležana govedina preselila i u sirove formate. Nije riječ ni o čemu posebno novom: Marin Rendić u Apetitu već pet godina priprema tartar biftek od odležanog mesa. Ali, trend se stalno širi a gastronomski je vrhunac, barem kad je riječ o Zagrebu, dostigao Maredovim carpacciom od suho odležane govedine, koji košta 17 eura.

Maredov dry aged beef carpaccio naručili smo dvaput u zadnja dva tjedna. Tanjuri su oba puta bili jednaki, što je prva pohvala. Konzistencija često nije obilježje hrvatskih restoranskih kuhinja. Drugo, tanke fete crvenosmeđeg mesa nisu, srećom, bile hladne nego se serviraju na sobnoj temperaturi. Treće, Maredov dry aged carpaccio ima naglašeno kremastu, jako ugodnu konzistenciju. Maredov carpaccio po superiornoj teksturi podsjeća na briljantan lanjski carpaccio Rudolfa Štefana u Pelegriniju

Četvrto, meso ima veoma snažan, koncentrirani, gotovo ekstraktni okus, koji je značajno bogatiji od carpaccia napravljenog od svježe govedine. I peto, lisičarke na Maredovom dry aged beef carpacciu odlično se nadopunjuju s mesom. Sve što Vam još treba jest par kapi nekog finog ulja, čaša oranža ili crnog vina i ozbiljno dobar kruh.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.