Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Hrvatski sommelier klub u travnju organizira tečajeve za sommeliere 2. razine. Evo kako se prijaviti

Hrvatski sommelier klub, ugledna i ponovno sve utjecajnija institucija hrvatske ugostiteljske, hotelske i vinske scene, u travnju organizira sommelierski tečaj 2. stupnja. Sommelierski tečaj 2. razine održava se po već poznatom hibridnom modelu. To znači da se teoretski dio tečaja odvija online, dok se praktični dio tečaja s degustacijama, organoleptičkom analizom i posluživanjem vina i drugih pića održava u zagrebačkim hotelima. Tečaj traje dva tjedna.

U prvom tjednu, od 8. do 10. travnja odvijat će se online predavanja, dok će se od 12. do 14 .travnja u hotelu International organizirati praktična nastava. Drugog će se tjedna on line predavanja održavati od 15. do 17. travnja a praktična će se nastava izvoditi od 19. do 21. travnja u zagrebačkom Sheratonu. Hrvatski sommelier klub moli sve zainteresirane buduće sommeliere da svoje prijave pošalju na info@sommelier.hr ili da nazovu 052222 385.

Sommelier je jedno od poželjnijih zanimanja budućnosti. Poslodavci u ugostiteljskoj j i hotelskoj industriji počeli su, napokon, shvaćati da vinske karte same po sebi ne prodaju vino. Vino prodaju isključivo ljudi. Da bi restoransko osoblje moglo prodavati vino, restoransko osoblje mora dobro poznavati vino.

Što znači da svaki konobar s položenim višim razinama sommelierskog tečaja u startu ima veliku prednost pred kolegama koji ne znaju mnogo o vinu. Sommelierima je puno lakše naći bolje plaćeni posao, a daljnje napredovanje u poznavanju vina, s odgovarajućim certifikatima i diplomama, omogućuje relativno brz karijerni uspon u ugostiteljstvu, hotelijerstvu kao i u vinskoj trgovini.

Naposljetku, bilo bi veoma korisno kad bi se i chefovi počeli upisivati na sommelierske tečajeve. Ne samo zbog lakšeg slaganja vina i hrane, nego i zato što u ambicioznijim restoranima vina čine značajan dio ukupnog prometa restorana.

HSK Sommelierski tečaj 2. razina

1. TJEDAN

8-10. travnja 2024. online predavanja

12-14. travnja 2024. predavanja u hotelu Internacional, Zagreb

2. TJEDAN

15-17. travnja 2024. online predavanja

19-21. travnja 2024. predavanja u hotelu Sheraton, Zagreb

PRIJAVE info@sommelier.hr ili 052 222 385

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.