Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

SLASTIČARI UPOZORAVAJU Torte koje dizajnira umjetna inteligencija mogu biti mamac za krađu osobnih podataka. Pazite što lajkate

Slastičari, profesionalci i amateri, sve se češće žale na nelojalnu konkurenciju lažnih dizajnera torti. Društvene mreže pune su fotografija divnih torti koje je dizajnirala umjetna inteligencija i distribuiraju ih botovi.

Ulazak umjetne inteligencije u dizajn torti omogućio je praktički neograničenu inspiraciju za stvarne dizajnere. Zanimljivo je vidjeti kakve torte kreira umjetna inteligencija s promptovima najpoznatijih slastičara na Instagramu poput Dinare Kasko.

S druge strane, mnoge od slika atraktivnih torti na društvenim mrežama koriste se za krađu osobnih podataka preko lajkova i komentara. Podaci se kasnije preprodaju i koriste za krađu identiteta i kibernetički kriminal, tvrde slastičari, koji upozoravaju i na još opasnije web trgovine sa slikama nepostojećih torti i kolač. Drugi problem tiče se dizajnera torti i kolača, koji tvrde da zbog poplave AI torti ljudi više ne znaju što je autorski rad.

Tu se naravno može postaviti i pitanje fotošopiranja fotografija torti, ali očigledno je da nema sfere života koju umjetna inteligencija ubrzano ne mijenja. Like farming je odavno raširen na društvenim mrežama pa korisnici trebaju paziti što lajkaju i komentiraju i izbjegavati reakcije na postove za koje nisu sigurni da iza njih stoji stvarna firma ili osoba.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.