Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U petak i subotu u vinoteci Wine&Co održava se niz atraktivnih degustacija sudionika WineRi Festivala

U petak i subotu, 8. i 9. ožujka u riječkom Exportdrvu održava se WineRi, najveći kvarnerski vinski festival, koji je zadnjih godina nadišao regionalne okvire i postao važna, masovno posjećena nacionalna vinska manifestacija. A u Wine&Co, najvećoj riječkoj vinoteci, koja se nalazi preko puta Exportdrva, organizirat će se niz atraktivnih degustacija hrvatskih i slovenskih vinarija koje sudjeluju na WineRi festivalu.

U petak 8. ožujka u podne u Wine&Co nastupa butikna baranjska vinarija Zlatno brdo. Istoga dana u 15 i 15. degustirat će se vina Brune Trapana; vinarija Trapan odnedavno ima novog distributera i priprema veliki povratak na scenu. Degustacijski petak u vodećoj riječkoj vinoteci završava u 17 sati, točenjem butelja vinarije Lunika iz Brajkovića kraj Kanfanara. A degustacijsku subotu u Wine&Co otvara čuveni Sutor iz Vipave, jedna od najuglednijih slovenskih vinarija, čija bijela vina mogu trajati dvadesetak godina. Degustacija vina Sutor počinje u subotu u podne.

Dva sata kasnije, u 14 sati, slijedi Saints Hills. Saints Hills Ernesta Tolja, podsjetimo, proizvodi Dingače koji u Wine Enthusiastu dobivaju 99 bodova, kao i Le Chiffre, jedan od dva najbolja hrvatska chardonnaya. Michel Rolland dugogodišnji je glavni konzultant Saints Hillsa.

Degustacijski vikend u Wine&Co završava vinarija Krapež iz Vipave. Kuća Krapež odana je vrijednostima prirodnog vinarstva, a njene macerirane malvazije spadaju među najelegantnije slovenske oranže.

WineRi radionice u Wine&Co

Petak 8. ožujka 2024.

12:00 Zlatno Brdo

15:15 Trapan

17:00 Lunika 

Subota 9. ožujka 2024.  

12:00 Sutor

14:00 Saint Hills

16:00 Krapež

Cijena ulaznice 20EUR za svaku radionicu

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.