Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Takenoko, prvi zagrebački japanski restoran, uskoro seli iz Gundulićeve u Preradovićevu

Takenoko-glavna

Takenoko, prvi hrvaski japanski restoran, otvoren je prije dvadesetak godina u Kaptol Centru. Za nekoliko mjeseci Takenoko seli na svoju treću glavnu lokaciju. Kažemo treću glavnu lokaciju, jer je Takenoko svojedobno radio u Radničkoj gdje se pretvorio u Tekku, pa u Dubrovniku gdje se zatvorio, dok je Takenoko Bar kratko vrijeme bio otvoren u shopping centru na Cvjetnom trgu.

Pošto je desetak godina proveo u donjoj etaži Kaptol Centra  gdje se danas nalazi Barbieri’s Takenoko se preselio u jako veliki prostor na uglu Gundulićeve i Masarykove ulice. U profesionalnim se krugovima govorilo da se Takenoko premješta u središte grada jer u Kaptol Centru nije bilo dovoljno gostiju za ručak. Večere su uvijek bile pune. Problemi s popunjenošću za ručak, ne računajući vikende, nastavili su se, međutim, i u Gundulićevoj, u što se može uvjeriti svatko tko oko jedan popodne radnim danom prolazi kraj Takenoka. Dapače, nama se prije nekoliko godina dogodilo da smo u vrijeme ručka bili apsolutno jedini gosti u zaista prostranom restoranu.

Osim nedostatne posjećenosti za ručak, Takenoko u Gundulićevoj suočava se i s iznimno visokom najamninom. Stoga su vlasnici odlučili preseliti Takenoko u Preradovićevu, blizu poznatog bara Alcatraz. Naši sugovornici, koji su vidjeli rendere, kažu da će novi Takenoko biti vrlo elegantno uređen, s posebnim prostorom za teppanyaki, vrstu japanskog roštilja koja se često koristi za show cooking pred gostima. Preradovićeva ulica, koliko god da je blizu najstrožem centru Zagreba, nije baš najprometnija u gradu. Preradovićevom prolazi bitno manje ljudi nego Gundulićevom i Masarykovom, što može pogoršati Takenokove probleme s popunjenošću za ručak.

U zadnjih mjesec dana, otkako smo iz dva neovisna profesionalna ugostiteljska izvora doznali da se Takenoko seli u Preradovićevu, vlasnicima Takenoka uputili smo dva maila s molbom za pojašnjenja. Nismo dobili odgovor.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.