Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Obitelj Pilato na masterclassu u Esplanadi predstavila je i svoju kultnu Malvaziju sur Lie

Vinarija Pilato iz Lašića kraj Vižinade redovito sudjeluje na Vinartovim majstorskim radionicana, koje se održavaju uoči Grand Tastinga u Laubi. Sjećamo se da je 2020. godine, baš uoči proglašenja pandemije, Pilatova radionica u Green Goldu bila zadnja kojoj smo nazočili.

Četiri godine kasnije Vinart je svoje majstorske radionice premjestio u Esplanadu, svakako privlačniju adresu  od Green Golda, dok je kuća Pilato u srijedu navečer predstavila možda najambiciozniju kolekciju svojih vina, koja je uključivala jako popularnu ali sve teže dostupnu Malvaziju sur Lie, za koju su se restorani i hoteli spremni potući. U Esplanadi se u srijedu navečer točio i jednako autoritativni Chardonnay sur Lie iz 2018. Riječ je kremastom, dubokom, preraskošnom  vinu koje nema puno ozbiljnih konkurenata na hrvatskom tržištu.

Grand Cuvee iz 2018. godine spada među najbolja crna vina iz Vižinade, dok su mlađa bijela vina bila uobičajeno lepršava, svježa i lakopitka. Obitelj Pilato u zadnjih je nekoliko godina postala uspješni mainstream hrvatskog vinarstva. Što kvalitetom vina definitivno zaslužuje.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.