Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U petak i subotu 23. i 24. veljače u dvorani Višnjik održava se Zadar Wine Festival

U Velikoj dvorani Sportskog centra Višnjik u Zadru u petak u 14 sati počinje Zadar Wine Festival, jedna od najvećih hrvatskih vinskih manifestacija izvan Zagreba. Festival traje u petak i subotu, od 14 do 20 sati. Na ovogodišnjem Zadar Wine Festivalu sudjeluje stotinjak proizvođača i distributera s više od 800 vina i više od 50 destilata. Izlagači dolaze iz deset zemalja.

Tijekom festivala održat će se niz zanimljivih posebnih događaja, poput kušanja pršuta iz Dalmacije i Istre, ali i pravog Iberico pršuta. Kušanje sireva organizira se u suradnji s Udrugom proizvođača paškog sira. Kamenice osigurava tvrtka Marikomerc, dok zagrebačka MIVA u suradnji s Riedelom priređuje radionicu o važnosti izbora vinskih čaša.

zadar-wine-festival-g

Održat će se, logično, i posebna radionica posvećena vinima Zadarske županije, kao i predstavljanje vina Bregovite Hrvatske i kušanje piva zadarskih craft pivovara. Za live cooking sa svježom ribom zaduženi su zadarski chefovi Saša Began i Tomislav Karamarko. Na Zadar Wine Festivalu, među ostalima, sudjeluju vinarije Bibich, Roxanich, Kopjar, Testament, Tomaz, Rossi, Coletti, Krauthaker, Saints Hills, Mladina (Erdoro, Terra Falconis), Bastian, Galić…

Na Festivalu također izlažu veliki distributeri poput MIVE, Paga, G3Spirits i Lu Ma Ekskluziva. Za posjetitelje i izlagače Zadar Wine Festivala osiguran je besplatni parking, s više od tisuću parkirališnih mjesta.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.