Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Budweiser i dalje peče jedan od najboljih bifteka u Zagrebu. Uveli su i tri Trinityjeva deserta 

U zadnje vrijeme sve rjeđe posjećujemo kvartovski Budweiser u Heinzelevoj. Ne možemo naprosto podnijeti zabavnu glazbu najnižeg stila, zapravo hrvatski turbo folk koji prečesto odjekuje inače ugodnim Budweiserovim dvorištem.

Danas u vrijeme ručka glazba je srećom bila prihvatljiva. Puštali su Olivera Dragojevića a mi smo pojeli upravo savršen biftek. Biftek je bio serviran na toliko vrućem tanjuru da je zadržao toplinu skoro do kraja ručka. Biftek je bio optimalno odstajan, tako da iz njega nije iscurila ni jedna kap crvenog soka. Biftek je bio skoro u sekundu točno pečen, možda tek stupanj ili dva iznad školskog medium rare. Meso je bilo putrasto mekano, sočno, snažnog okusa i bez ijedne žilice.

Budweiserov biftek od 250 grama košta 26 eura i uvjerljivo tuče bifteke u većini zagrebačkih restorana s puno višom gastronomskom reputacijom. Naravno, pod uvjetom da je biftek koji su nama donijeli standard a ne iznimka. Uz biftek možete birati između dva umaka, no mi ih preskačemo. Kuhanje zaista dobrih umaka spada u viši rang kulinarskog umijeća, kojim se zalogajnice ionako ne trebaju baviti. Puno dnevnih jela u Budweiseru ne izgleda dobro. Roštilj je, pak, već desetak godina barem korektan.

Ali mekani, bogati biftek na vrućem tanjuru pravi je razlog da posjetite Budweiser u Heinzelovoj, koji odnedavno drži i tri deserta slastičarnice Trinity iz Zaprešića: Choco, Cosmo s pistacijama i Teddy za djecu. Uz nadstandardni biftek pili smo Škegrinu Blatinu, a konobar koji nas je posluživao spada među najprofesionalnije u sad već dugoj povijesti pivnice u Heinzelovoj.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.