Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ferran Adria odbio je Realovu ponudu da otvori restoran na Santiago Bernabeu. ‘Barça mi je svetinja’ 

ferran-adria

Teško je zamisliti što je bilo u glavi upravi Madridskog Reala kad je Ferranu Adriji, legendarnom katalonskom chefu, ponudila da otvori restoran na njihovu stadionu. Adrià je nedavno u jednoj radijskoj emisiji ispričao kako mu je predsjednik Reala Florentino Perez nudio da nakon obnove Santiago Bernabea na stadionu otvori restoran, jer samo njega smatraju dovoljno velikim za kraljevski klub.

Adrià je, kaže, odlučno odbio ponudu. Koliko god Realova ideja o cijelom gastronomskom centru na stadionu bila atraktivna, rekao je, nije dolazilo u obzir da izda svoj klub.  “Meni su nogomet i Barça svetinja,” rekao je veliki chef u emisiji Via Llure na postaji RAC1, “To je pitanje principa. Nema te ponude Blanocsa koja bi me navela da se predomislim.”  

Adrià nikad nije skrivao da je vatreni navijač Barcelone. Iako je na Madrid Fusionu nedavno najavio da s Andonijem Luisom Adurizom iz Mugaritza upravo u Madridu otvara veliki obrzovni kampus her u Barceloni nije dobio podršku za projekt, Adrià ne želi ni blizu Realu. Biznis je biznis, ali nogomet je ozbiljna stvar.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.