Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

RAZOTKRIVANJE Natjecatelji Hell’s Kitchena u sinoćnjoj epizodi nisu znali prepoznati rezove svinjetine, pa čak ni rebra. Što ih, pobogu, kvalificira da rade u restoranima? 

Sinoćnja epizoda Hell’s Kitchen bila je dosad najpogubnija za natjecatelje, šesnaest profesionalnih kuhara. Tom Gretić iznio je na stol 16 rezova svinjetine, uključujući špic rebra, frikando, ružu, orah i file.  Natjecatelji su trebali identificirati rezove.

Nažalost, natjecatelji, 16 profesionalnih kuhara, uspjeli su prepoznati samo tri reza, među ostalim file, što se ne bi trebalo ni računati jer baš  svatko tko je ikad bio u mesnici ili supermarketu zna kako izgleda lungić.  Natjecatelji, profesionalni kuhari, pokazali su dakle da nemaju pojma o anatomiji najpopularnije mesne životinje u Hrvatskoj. Ili još jednostavnije: oni nemaju pojma o tome kakvo meso zapravo pripremaju svojim gostima. A zašto, pobogu, onda dobivaju plaću kao profesionalni kuhari?

Hell’s Kitchen je definitivno dobra emisija jer je Hell’s Kitchen razotkrivajuća emisija. Ona kroz zaista šokantno neznanje kandidata pokazuje stvarno stanje prosjeka hrvatske restoranske industrije, mimo zvjezdica i autorskih restorana. A to se stanje svodi na tužnu ignoranciju i neznanje. No, natjecatelji Hell’s Kitchena nisu isključivi krivci za takvu situaciju.

Njihovo je neznanje velikim dijelom posljedica katastrofalno anakronog hrvatskog obrazovnog sustava u ugostiteljstvu, a manjim PR industrije koja će za parsto eura od svakog trećerazrednog kuhara iz četverorazrednog restorana pokušati napraviti zvijezdu za jedan dan. Sve to ipak nije smjelo spriječiti kandidate Hell’s Kitchen da iz knjiga ili s interneta nauče barem osnove poput prepoznavanja glavnih rezova mesa koje se priprema u golemoj većini hrvatskih restorana.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.