Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2024. Nema više velikih svjetskih chefova, organizatori se fokusiraju na Hrvatsku i regiju 

weekend-food-festival-munoz

Na današnjoj press konferenciji kojom je najavljen program novog zidanja Weekend Food Festivala koji će se od 19 do 21. travnja održati u Rovinju, nije najavljen uobičajeni lineup slavnih svjetskih chefova. Doduše, najavljeni su nastupi dvojice briljantnih chefova, Slovenca Janeza Bratovža i hrvatsko-bečkog chefa Paula Ivića, ali program je potpuno fokusiran na Hrvatsku i regiju.

Direktor programa Tomo Ricov najavio je nastupe chefa beogradske Home Filipa Ćirića i nekih od vodećih hrvatskih chefova na čelu s Antom Udovičićem, Matom Jankovićem, Davidom Skokom i Danijelom Đekićem. Nastupit će i chefica zagrebačkog Sopala Katarina Vrenc i pomoćnica Toma Gretića u showu Hell’s Kitchen Ivana Bekavac, kao i osnivač i vlasnik Boškinca Boris Šuljić.

Cjelokupni program festivala bit će najavljen narednih dana. Weekend Food Festival u Rovinju je u prvim sezonama okupljao impresivan broj najboljih svjetskih chefova, za čija je gostovanja bio odgovoran bivši direktor programa Hrvoje Petrić.

Na panelima i masterclassovima gostovali su Massimo Bottura, Dabiz Muñoz, Eneko Atxa, Ana Roš, Simon Rogan, Franco Pepe, Eduard Xatrux i Ricard Camarena. Ovakav koncept bio je najefikaniji i najbrži način razmjene znanja za mlade hrvatske chefove i prilika za networking presudan za razvoj svake ozbiljne kuharske karijere, a značajan faktor bila i promocija hrvatske gastronomije kroz izvještavanje novinara vodećih međunarodnih gastro medija. Za core biznis organizatora Weekend Food Festivala očigledno je isplativije regionalizirati festival, ali riječ je zapravo o provincijaliziaciji najambicioznijeg gastronomskog kongresa koji se održavao u Hrvatskoj, koja dugoročno neće koristiti domaćoj gastronomskoj sceni. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.