Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

DOVEDITE FILIPINCE Navodni hrvatski profesionalni kuhari u Hell’s Kitchen pokazali su da ne znaju poširati jaja

U predeliminacijskom izazovu večerašnjeg Hell’s Kitchena dvoje najslabijih kandidata trebali su u deset minuta ispravno poširati što više jaja. Međutim, jedna je natjecateljica u tih deset minuta uspjela poširati samo dva jaja, a njen suparnik tek jedno. I to je realistična slika o stanju osnovnih tehničkih vještina u prosječnim hrvatskim restoranskim kuhinjama.

Gotovo da se ne sjećamo kad smo zadnji put u hrvatskim restoranima i hotelima dobili ispravno poširano jaje. Ono što se kod nas servira pod poširano jaje na tanjuru završava ili kao meko kuhano jaje ili kao nešto prilično sirovo. Poširanje jaja spada u osnovne kuharske vještine.

Međutim, velik broj hrvatskih linijskih kuhara nije svladao tu bazičnu vještinu, kao što većina hrvatskih linijskih kuhara misli da se mekano meso poput lungića treba obrađivati u sous videu, ili da se češnjak koristi, kako je to u sinoćnjoj epizodi Hell’s Kitchen ironično komentirao Tom Gretić, u količinama dostatnima za rastjerivanje vampira. Hell’s Kitchen nastavlja pokazivati da niži do srednji sloj hrvatskih kuhara uglavnom ne zna kuhati. Filipinci su, nažalost, definitivno efikasnija opcija u usporedbi sa skoro svim sudionicima Hell’s Kitchena.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.