Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Na Atroxovom Editionu boce velikih formata otvarat će Moreno Coronica, Velimir Korak, Kabola i Capanelle

atrox-g

Kako smo već najavili, 22. veljače u Zadru se održava Atrox Edition, jedisntvena B2B vinska smotra koja okuplja mnogo uglednih hrvatskih vinara, distributera, chefova, restoratera, sommeliera i hotelijera. Atrox Edition počinje u 14 sati.

Mjesto radnje isto je kao lani: veoma lijepa, obnovljena Providurova plača u centru Zadra. Ovogodišnji će se Atrox Edition, među ostalim, odlikovati sasvim posebnom atrakcijom: točenjem vina iz velikih formata pojedinih veoma prestižnih vinarija. Tako će u 15 sati, sat poslije službenog početka Editiona, vina iz velikih boca točiti Moreno Coronica, pionir vrhunskog terana. 

U 16 sati posjetitelji će moći uživati u vinima iz velikih butelja glasovite toskanske kuće Capanelle kojom je do smrti prije nekoliko godina upravljao James B. Sherwood, jedan od titana modernog luksuznog hotelijerstva. Sherwood je bio utemeljitelj globalne hotelske tvrtke Orient Express, a kraj vinarije u Chaintiju podigao je raskošni resort. Capanelle proizvodi niz izvrsnih chaintija, ali je najpoznatiji po supertoskancu 50/50 napravljenom od jednakih količina sangiovesea i merlota. Solare je, pak, cuvee sanigovesea i crne malvazije. U 17 sati velike će se boce otvarati na štandu zapadnoistarske vinarije Kabola, koja proizvodi odlične macerirane malvazije i terane koji mogu trajati desetljećima. Naposljetku, popodne velikih formata u 18 sati zatvorit će plešivički klasik vinarija Korak, jedan od najboljih hrvatskih proizvođača crnog pinota i rizlinga. Jedinstveno popodne velikih formata dodatni je razlog da profesionalci iz vinske i ugostiteljske industrije 22. veljače posjete Atrox Edition.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.