Poslije veoma dugih priprema 30. siječnja otvara se Marble, dosad najprostraniji zagrebački steakhouse. Marble je smješten u ulici Ede Murtića, u neposrednoj blizini Muzeja suvremene umjetnosti.
Marble je prikupio prilično impresivnu kolekciju odležane govedine, uključujući i meso danskih krava koje se u zadnjim mjesecima uzgoja redovito hrane čokoladom. Razni rezovi wagyua, angusa, talijanske govedine odležane par stotina dana, kao i najbolji hrvatski zreli steakovi čine Marble relevantnim izvorom vrhunskog crvenog mesa. Meso se peče na velikom roštilju izrađenom u Španjolskoj prema Marbleovoj posebnoj specificiranoj narudžbi.
Za vina je zadužen bivši Noelov sommelier Goran Petrić, a ambijent s puno tamnih boja, kože, nešto visokih sjedećih mjesta i efektnim barom asocira na klasični njujorški steakhouse.
Bude li Marble ispravno pekao i servirao meso, što podrazumijeva vruće tanjure i preciznu temperaturu unutrašnjosti steakova, ovaj bi novi novozagrebački restoran morao uspjeti.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.