Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Na novom VAPT-u održat će se niz impresivnih radionica uključujući vertikalno kušanje Chateau Lafitea

Vinotrade Acrobat Portfolio, festival velikih svjetskih vina koji se 1. ožujka održava u zagrebačkom hotelu Hilton Garden Inn, predstavio je svoj prilično impresivni program. Među pet masterclassova vjerojatno je najprivlačniji onaj posvećen Chateau Lafiteu, jednoj od najvažnijih bordoških i svjetskih vinarija.

Chateau Lafite Rothschild

Sudionici Lafiteove radionice moći će probati Chateau Lafite Rothschild iz 2009, 2007, 1999. i 1998. kao i drugo Lafiteovo vino Carruades de Lafite iz 2015. Ovdje posebno treba upozoriti na Lafite iz 2009, jedne od četiri najbolje bordoške berbe u ovom stoljeću kao i na Lafite iz 1998, berbe koja je prije dvadesetak godina bila podcijenjena da bi, međutim, pokazala fantastičan potencijal dozrijevanja.

Lopez de Heredia

Osim Lafitea, na VAPT-u će se još održati majstorske radionice R.Lopez de Heredie, klasične vinarije iz Rioje poznate po desetljećima odležanim bijelim vinima i desetak godina starim roseima. Masterclass R. Lopez de Heredie, koja naravno proizvodi i niz fenomenalnih crnih vina, vodit će sama vlasnica Maria Jose Lopez de Heredia. Masterclass burgundske vinarije Jacques Prieur vodit će također vlasnik Prieura Jean Baptiste Souillard.

Opus One

Legendarno kalifornijsko crno vino Opus One predstavit će Opusov izvozni direktor Charlie Matthews, dok će šampanjce Billecart Salmon prezentirati Antoine Rolland Billecart. Osim vinskih radionica, na VAPT-u će se održati i dva gastronomska masterclassa posvećena španjolskom ekološkom kavijaru Riofrio i tvrtki Blasquez, renomiranom proizvođaču iberica. Svečane večere priredit će se u Manu2 i u Takenoku. Na večeri u Manu2 sudjelovat će Don Pablo Alvarez Mesquiriz, vlasnik Vega Sicilije, jedne od najznačajnijih španjolskih vinarija. U Manu2 točit će se dugo odležavana vina Vega Sicilije. VAPT-ov ovogodišnji program još jednom pokazuje kako je riječ o uvjerljivo najambicioznijem vinskom događaju u Hrvatskoj.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.