Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U srijedu 17. siječnja u Franko’s Pizza & Baru gostuje Pop’s Place Pizza, 40. najbolja pizzeria na svijetu izvan Italije

Zagrebački Franko’s Pizza & Bar, jedina hrvatska pizzeria koja se uvrstila u 50 najboljih europskih pizzerija izvan Italije, i u siječnju nastavlja sa svojim serijalom gostovanja poznatih regionalnih pizzerija i pizzaiola. tako u srijedu 17. siječnja u Franku nastupa ugledna i popularna ljubljanska pizzeria Pop’s Place Pizza.

Pop’s Place Pizza osnovana je 2019. godine, specijalizirana je za napoletanu, a lani se plasirala na 40. mjesto u izboru 50 najboljih pizzerija u Europi izvan Italije. Pop’s Place Pizza fermentira tijesto minimalno 48 sati i koristi ozbiljno dobre sastojke, uključujući chorizo od pata negre i svježe crne tartufe. Desetak dana kasnije u Franko’s Pizza & Baru gostuje 29-godišnji talijanski pizzaiolo Vincenzo Nesi, koji potječe iz obitelji pizza majstora. Nesi je dobio veoma pohvalne ocjene u Gamberu Rossu, najvažnijem talijanskom gastronomskom mediju. A početkom veljače Frankova ekipa odlazi u uzvratni posjet poznatoj beogradskoj pizzeriji Majstor i Margarita, čije je nedavno gostovanje u Zagrebu izazvalo veliki interes.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.