Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

NAPAD NA DOMINO’S Prvi zagrebački Pizza Hut otvara se na Trešnjevci i u Vrapču

Na zagrebačkoj Trešnjevci i u Vrapču uskoro se otvaraju lokali Pizza Huta, trećeg najvećeg američkog lanca fast food pizza iza Hunt Brothersa i Domino’sa. Trešnjevački Pizza Hut bit će u Nehajskoj 2 a u Vrapču će raditi na adresi Bolnička ulica 26.

Dolazak Pizza Huta u Zagreb najviše bi mogao poremetiti računicu Domino’sa jer oba lanca rade u istoj kategoriji, a sudeći po popularnosti Domino’sa unatoč njegovim lošim industrijskim pizzama, može se očekivati žestoka bitka posebno za mlađe kupce. Pizza Hut ima više od 19 tisuća lokala u više od 100 zemalja i oko 6,8 milijardi dolara prometa godišnje.  Kao i Domino’s prodaje bazične fast food pizze niske kvalitete i pristupačnih cijena. Pizze ovih lanaca nisu vrijedne priče, ali njihovi uspješni biznis modeli jesu.

Borba Pizza Huta i Domino’sa jedna je od žešćih na tržištu brze hrane. Dva lanca desetljećima dominiraju na tržištu fast food pizza. Specifični su po širokom izboru pizza i praćenju trendova poput vegetarijanskih, veganskih i sezonskih pizza ili mogućnosti biranja i kombiniranja sastojaka. Oboje nude pizze s različitim tijestima, uz još neka brza jela i deserte.

Domino’s ima raznolikiju ponudu koja ponekad uključuje i tjestenine, sendviče i salate, a Pizza Hut je fokusiran na pizze. Marketing je ključan element strategije oba lanca, u čemu prednjači Pizza Hut sa svojim tehnološkim rješenjima, aktivnošću na društvenim mrežama, promocijama, akcijama i brzinom kojom prati i angažira svoju mlađu publiku. Prema nekim analizama, Domino’s u zadnje vrijeme ima bolju podršku za kupce, jer je ciljano ulagao u taj aspekt posla.

Jedna od njihovih najpoznatijih pogodnosti je besplatna pizza za čekanje dulje od 30 minuta. Oba lanca imaju loyalty programe, sličan broj lokala i jednako jake franšize, s tim da je Pizza Hut prisutniji na tržišima izvan Amerike i jači je u kreiranju i promociji novih proizvoda a Hrvatska je sada s prisutna oba lanca postala dio jedne od većih franšiznih bitaka u industriji hrane.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.