Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

DIM NAD DONATOM U srijedu se u Zadru otvara prvi Batak u Dalmaciji

Najveća hrvatska restoranska grupa od sutra i službeno ulazi u Dalmaciju. Poslije duljih priprema, u Zadru u City Parku na adresi 4. Gardijske brigade 1 otvara se prvi dalmatinski Batak, ukupno osamnaesti restoran ovog lanca.

Zadarski Batak imat će 70 sjedećih mjesta, kao i prostranu terasu u sklopu koje će se nalaziti dječje igralište. Batak je svojim prvim izlascima iz Zagreba zabilježio prilično respektabilne rezultate. Batak u strogom središtu Rijeke već je mjesecima skoro stalno pun, dok se u Batku u Puli, smještenom u jednom od pulskih shopping centara, tijekom cijele lanjske godine nije moglo ručati ili večerati bez rezervacije. Tijekom ljeta konobari pulskog Batka morali su goste koji su stizali bez rezervacija zamoliti da prošetaju po shopping centru ili da popiju kavu u obližnjim kafićima.

Batkov je uspjeh savršeno logičan. Batak ujedinjuje roštilj kao najpopualrniji restoranski žanr u Hrvatskoj, s mogućnošću širokog izbora jela koja na pripadaju roštiljskom repertoaru poput tartar bifteka, tartara od lososa, burrate, filea lososa, odličnih suhih šljiva u panceti ili carpaccia, do sezonskih jela koja u ovo doba godine moraju uključivati i sarmu (sarma se ove zime prodaje u okviru gigantske zimske plate). Svemu tome treba dodati razmjerno širok izbor dobrih vina na čaše i posebnu listu koktela; masovno popularni restorani više ne mogu funkcionirati bez koktela.

Naravno, iznimno je značajno da su Batkove cijene i dalje više nego konkurentne; Batak može imati niže cijene jer kao veliki sustav dobiva meso, povrće, pivo i vino pod povoljnijim uvjetima od manjih restorana. Već u idućih nekoliko dana vidjet će se hoće li i Zadrani prihvatiti Batak s jednakim entuzijazmom kao Puljani i Riječani. A iduća je prirodna meta Split.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.