Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Vino godine 2023. baner by Taittinger i Vivat Fina vina
Divider Text

KULT PLAVE KAMENICE UZ POKROVITELJSTVO VIVATA I TAITTINGERA BIRA VINO GODINE 2023. Drugi je Dingač ET iz 2019. sa 66 bodova

Dingač ET zagrebačkog poduzetnika Ernesta Tolja najbolje je ocijenjeno hrvatsko vino u Sjedinjenim Državama. Američka multimedijska platforma Wine Enthusiast, koju prati više od pet milijuna potrošača vina, dva je Toljeva Dingača ET zaredom ocijenila s 99 bodova, što zaista zvuči impresivno.

Osim Dingaču, Wine Enthusiast redovito daje visoke ocjene i Toljevu chardonnayu Le Chiffre, koji je nedavno zauzeo 35. mjesto na listi najboljih vina na svijetu za 2023. Dingač ET posebna je, vrlo limitirana serija koja se puni u oko tisuću butelja. Sav novac od prodaje ET-a redovito odlazi u dobrotvorne svrhe. ET iz 2019. moderno je, visokokoncentrirano crno vino s glatkim taninima i intenzivnim  bouquetom punom šljiva, vruće makije, tamne čokolade i humidora.

Okusi  slijede  mirise, osobito kad je riječ o tamnom voću i nijansama crne čokolade, dok je tekstura neobično mekana, gotovo baršunasta. Radi se o jednom od najatraktivnijih modernih Dingača uopće kojem, međutim, treba još nekoliko godina da bi ušao u optimalnu formu.

Ernest i Ivana Tolj

Ernest Tolj, vlasnik vinarije Saints Hills na Pelješcu, prije petnaestak je godina angažirao Michela Rollanda, najpoznatijeg vinskog konzultanta na svijetu. Rollandova se ruka vidi i u ovom izvrsnom vinu koje je osvojilo drugo mjesto i 66 bodova u izboru Kulta Plave Kamenice za Vino godine. Za Vino godine glasalo je više od 25 sommeliera i vinskih novinara.

Vivat i Taittinger – sponzori izbora za Vino godine 2023.

vivat-promocija

Zagrebački Vivat, velika distributerska vinska kuća koja ove godine slavi 30. rođendan, dugogodišnji je pokrovitelj izbora Kulta Plave Kamenice za Vino godine. Iznimno smo ponosni što se Vivatu kao pokrovitelj izbora Vina godine, pridružio i francuski Taittinger. Taittinger spada među najuglednije i najuspješnije obiteljske šampanjerije. Taittinger je osnovan 1932. godine u Reimsu. Danas proizvodi više od pet milijuna butelja godišnje, a njihov prestižni cuvee Comtes de Champagne Blanc de Blancs redovito se ubraja među najelegantnije šampanjce na svijetu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

})