Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Esplanadin Vjenceslav Madić Kishoni pripremio je dva atraktivna koktela s pelinkovcem i ginom destilerije Magdić iz Rastoka

Vjenceslav Madić Kishoni jedan je od najrenomiranijih hrvatskih barmena. Madić je direktor F&B-a i glavni barmen Esplanade, najboljeg zagrebačkog hotela. Gospodina Madića zamolili smo da osmisli dva originalna koktela s pićima destilerije Magdić.

magdic-igor
Igor Magdić

Destilerija Magdić smještena je na prelijepoj lokaciji u šumi blizu Rastoka. Zagrepčanin Igor Magdić koristi mnogo lokalnih i posve prirodnih sastojaka, vidjeli smo kad su u destileriju stigle vreće mirisnih zelenih oraha, dok u Magdićevu voćnjaku rastu kruške koje završavaju u Viljamovki. Pošto smo probali nekoliko novih destilata Igora Magdića , zamolili smo Esplanadina direktora hrane i pića da nam napravi dva originalna koktela s Magdićevim Pelinkovcem i Ginom.

Vjenceslav Madić Kishoni

Koktel s dosta gorkim Pelinkovcem, likerom od kestena i sokom od mandarine, zaista je poseban i veoma slastan, dok je gimlet s Magdićevim ginom zanimljiva interpretacija popularnog barskog klasika. Evo recepata za Madićeve koktele s Magdićevim pićima.

Koktel Magdić

Sastojci

  • 50 ml Pelinkovca Magdić, 30 ml soka od mandarine 
  • 20 ml limunova soka 
  • 10 ml šećernog sirupa 
  • 20 ml aquafabe
  • 20 ml likera kestena
  • 20 ml ginger alea

U veći dio dvodjelnog shakera stavite lopaticu leda, manji dio shakera stavite na led. Zatim u manji dio shakera stavite sve sastojke osim ginger alea. Dobro protresite, dodajte ginger ale, pa procijedite kroz barsko cijedilo u tumbler čašu, s velikom kockom leda. Servirajte na maloj plati s kestenima ili pikantnim indijskim orasima.

Gimlet No.3

Sastojci

  • 40 ml Gina Magdić 
  • 15 ml Italicusa 
  • 25 ml soka od limete
  • 15 ml šećernog sirupa 

U veći dio dvodijelnog shakera stavite lopaticu leda, a manji dio shakera stavimo na led. U manji dio shakera ulijte sastojke za Gimlet. Dobro protresite pa procijedite kroz barsko cijedilo. Servirajte u coupe čaš . Ukrasite dehidriranom limetom.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.