Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Zmajska pivovara banner
Divider Text

DVOSTRUKA DVOSTRUKA POBJEDA Jeffrey Vella iz Cap Aurea pobijedio je u izboru Chefa godine Kulta Plave Kamenice i Zmajske pivovare, sa 172 glasa

Malteško hrvatski chef Jeffrey Vella upravo je zabilježio drugi uzastopni double double. Vella je drugu godinu zaredom pobijedio u izboru Chefa godine Kulta Plave Kamenice, dok je njegov restoran, rovinjski Cap Aureo, drugu godinu zaredom proglašen Restoranom godine.

jeffrey-vella-cap-aureo

Jeffrey Vella rođen je na Malti, u uspješnoj hotelijerskoj obitelji. Učio je i radio u nizu internacionalnih fine dining restorana uključujući i Gordon Ramsey at Claridge’s koji je svojedobno bio jedan od najluksuznijih restorana u Londonu. Prije petnaestak godina Vella je došao u zagrebačku Esplanadu, koja je pripadala lancu Regent. Gospodin Vella drastično je modernizirao Esplanadin pristup kuhanju, uveo niz novih, u ono vrijeme veoma modernih formi i procedura, ali se trudio zadržati lokalni i nacionalni karakter Esplanadine gastronomije.

Godine 2010. Vella je objavio izvrsnu, bogato opremljenu  kuharicu pod nazivom  Esplanadina renesansa, umjetnost moderne hrvatske kuhinje. Poslije odlaska iz Esplanade Jeffrey Vella bio je glavni chef dubrovačkih restorana 360 i Portrait, kao konzultant postavio je niz restorana u inozemstvu, kratko je kuhao u Oranžu i Barbieri’su, da bi 2018. preuzeo rovinjski Wine Vault u hotelu Monte Mulini.

Čim se otvorio Grand Park, najluksuzniji hotel u Istri, Vella je ondje pokrenuo Cap Aureo, restoran moderne i posve beskompromisne visoke kuhinje, čiji meniji mogu sadržavati do trideset sezonskih sljedova. Jeffrey Vella planira otvoriti Cap Aureo i u Zagrebu, kad Maistra preuredi hotel Westin. Jeffrey Vella jedan je od najboljih chefova koji su kuhali u poslijeratnoj Hrvatskoj.

U izboru za Chefa godine sudjelovalo je više od 55 profesionalaca iz hrvatske restoranske industrije: kuhara, investitora, restoratera i gastro novinara. Svaki glasač glasao je za pet chefova. Prvoplasirani chef na svakom glasačkom listiću dobiva 10 bodova, drugi osam, treći 6, četvrti 4, a peti 2 boda. Pobjeđuje chef s najvećim ukupnim brojem bodova. 

Zmajska pivovara, prva hrvatska profesionalna craft pivovara koja proizvodi i niz kompleksnih  gastronomskih piva, dugogodišnji je pokrovitelj izbora Chefa godine Kulta Plave Kamenice. Chefa godine i Restoran godine biraju isključivo restoranski profesionalci; chefovi, investitori i gastro novinari.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.