Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

TRIJUMF U GOSTIMA Veraldin Xtrian Brut pobijedio je na Festivalu pjenušavih vina u Portorožu, u kategoriji rosea

Istarska vinarija Veralda ovih je dana zabilježila još jedan značajan uspjeh. Pjenušci obitelji Visintin iz Bracanije kraj Brtonigle osvojili su pregršt nagrada na desetom Festivalu pjenušavih vina održanom u Portorožu 26. prosinca.

U konkurenciji 42 proizvođača, uglavnom iz vinski napredne Slovenije, Veraldin Xtrian Brut iz 2019. proglašen je pobjednikom Festivala u kategoriji ružičastih pjenušaca. Xtrian Brut osvojio je, naravno i zlatnu medalju. Rose Xtrian Brut proizvodi se od refoška i odležava 24 mjeseca na kvascima: riječ je o lepršavom, lakopitkom ali ozbiljnom i čvrsto strukturiranom pjenušcu, koji predstavlja izvrsnu vrijednost za novac (na Veraldinoj web stranici košta 17,90 eura).

Xtrian Brut svestrano je gastronomsko vino, u što smo se uvjerili prije nekoliko tjedana na ugodnom kasnom ručku u restoranu Morgan. Veraldin Blanc de Noirs također je nagrađen zlatnom medaljom, dok je Brut Nature osvojio srebro.

Uspjeh na portoroškom Festivalu pjenušaca potvrdio je Veraldin status vodećeg istarskog proizvođača pjenušavih vina. Apsolutnim pobjednikom Festivala proglašen je Silveri Collection iz 2011. obitelji Gašparin iz Goriških Brda.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.