Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

KULT PLAVE KAMENICE I IRINOX BIRAJU RESTORAN GODINE 2023. Drugi je Pelegrini sa 128 bodova

Šibenski Pelegrini jedini je restoran koji se u svim našim dosadašnjim izborima za Restoran godine našao u samom vrhu. Pelegrinijev kontinuitet izvrsnosti temelji se na sljedećim elementima. Prvo, Pelegrini se precizno žanrovski profilira: prije sedam godina bio je progresivni restoran koji je doslovno stvorio novi dalmatinski kulinarski rukopis, a sada je hedonistički lokalni fine dining restoran.

irinox-banner
Više o Irinoxu doznajte klikom na fotografiju

Posebno smo ponosni što ovogodišnji izbor za Restoran godine Kulta Plave Kamenice prati talijanski Irinox, vodeći europski proizvođač profesionalne opreme za brzo zamrzavanje hrane. Irinox u Hrvatskoj zastupa Interlink Gastro.

Drugo, kuhanje je uvijek prvoklasno, a tijekom našeg zadnjeg posjeta ovoga ljeta bilo je tehnički doslovno besprijekorno. Treće, servis je jedan od najuigranijih u Hrvatskoj. Četvrto, vinska karta sommeliera Branimira Vukšića jedna je od najboljih u Hrvatskoj, s optimalnim odnosom lokalnih i internacionalnih vina.

pelegrini
pelegrini-kuhinja

Peto, ambijent renesansne palače u povijesnom središtu Šibenika uistinu je senzacionalan. Chef i vlasnik Rudolf Štefan stvorio je od Pelegrinija jednu od najčvršćih nacionalnih restoranskih institucija u cijeloj povijesti hrvatske gastronomije. U ovogodišnjem izboru za Restoran godine i Chefa godine sudjelovalo je više od 55 profesionalaca iz hrvatske restoranske industrije.

pelegrini-sous-chef-jakov-ujakovic
PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.