Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

KULT PLAVE KAMENICE I IRINOX BIRAJU RESTORAN GODINE 2023. Četvrti je Korak s 94 boda

Plešivički Korak jedini je hrvatski restoran koji je u zadnje dvije godine dobio Michelinovu zvjezdicu. Michelin nas je, naime, u 2021. preskočio da bi ove godine jedinu zvjezdicu za Hrvatsku dodijelio Restoranu Korak. Korak je dobio i zelenu zvjezdicu. Stoga je logično da se Restoran Korak plasirao vrlo blizu samog vrha ovogodišnjeg izbora za Restoran godine Kulta Plave Kamenice. Korak je zauzeo četvrto mjesto s 94 boda.

irinox-banner
Više o Irinoxu doznajte klikom na fotografiju

Posebno smo ponosni što ovogodišnji izbor za Restoran godine Kulta Plave Kamenice prati talijanski Irinox, vodeći europski proizvođač profesionalne opreme za brzo zamrzavanje hrane. Irinox u Hrvatskoj zastupa Interlink Gastro.

Korak je obiteljski projekt koji predvodi chef Bernard Korak, čovjek s podjednako puno znanja i talenta, i sa sjajnim osjećajem kako da lokalne kulinarske običaje transformira u međunarodno relevantni fine dining. Korakov otac Velimir jedan je od najuglednijih hrvatskih vinara, a novi je restoran izgrađen na mjestu stare obiteljske vinarije.

Riječ je o fenomenalnoj lokaciji na vrhu brda, jednoj od najljepših u cijeloj kontinentalnoj Hrvatskoj. Pogledi s Korakove terase posve su jedinstveni, dok ladanjski, idilični ugođaj momentalno odnosi stres.

A jela poput grilanih artičoka iz Korakova vrta posluženih na humusu od badema s pikantnim uljem od rakovice, spadaju među najviše dosege hrvatske gastronomije. U ovogodišnjem izboru za Restoran godine Kulta Plave Kamenice glasalo je više od 55 profesionalaca iz restoranske industrije: chefova, restoratera, investitora i gastro novinara.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.