Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

FISH HOUSE Najpopularniji istarski street food lanac otvorio je lokal u Masarykovoj, ulaz do Bastiona

Istarska riblja street food revolucija širi se promjenjivom srećom. Izvrsni porečki Tunaholic nakon kratke epizode u centru koja je dobro počela i završila dosta lošim recenzijama gostiju, preselio je u Arena shopping centar. Mjesto u centru ubrzo je zauzeo rovinjski Fish House chefa Jasmina Hajrule. U Istri su, uvjereni smo pod nemalim utjecajem Davida Skoke, prvi shvatili komercijalni potencijal podcijenjene svježe ribe, posebno u jednostavnim formatima.

Otvaranje Fish Housea u Zagrebu, na udarnoj poziciji u Masarykovoj ulici ulaz do wine bara Bastion, potvrda je tog trenda. Fish House je otvoren u Rovinju prije nekoliko godina. Chef Jasmin Hajrula, koji je svojedobno radio u Noelu, od početka ga je precizno postavio: svježa dobra riba, profesionalni pristup pripremi, nikad dosadna ponuda, dobri sastojci poput Chiavalonovih maslinovih ulja, prijateljske cijene. Kad je Rovinj pun, u turističkoj sezoni ili tijekom raznih izdanja Weekend Festivala, pred Fish Houseom su redovi.

Fish House je ovoga ljeta otvorio ekspozituru u Zadru, a u petak je sa zagrebačkim otvorenjem došao na novo, drugačije tržište. Ne znamo kako će zagrebačka publika prihvatiti Fish House, sudeći po iskustvima sličnih projekata presudni će biti konzistentna kvaliteta i čvrst koncept. Dobro je što je Fish House puno Zagrepčana već upoznalo u Rovinju i što će osim dvadesetak mjesta imati i terasu za desetak gostiju i raditi svaki dan osim nedjelje, od 12:00 do 22 sata. Osim friganih trilja, srdela i gavuna i svojih poznatih burgera od orade, skuše i kozica, Fish House će posluživati istarsku skutu, grilane patildžane i druge priloge, umake koje izrađuju sami i brudet od lignji s palentom.  

Fotografije/Matija Djanješić

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.