Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U rovinjskom restoranu Tekka promoviran je Istra Gourmet 2023/24, opsežni restoranski vodič kroz najvažniju hrvatsku gastro regiju

U ponedjeljak oko podneva u japanskom restoranu Tekka rovinjskog hotela Lone održana je promocija tiskanog izdanja Istra Gourmeta 2023/24, kojeg već dva desetljeća izdaje Turistička zajednica Istarske županije. Denis Ivošević, dugogodišnji direktor istarske turističke zajednice, glavni je ideolog i producent Istra Gourmeta.

Istra Gorumet sveobuhvatni je vodič kroz istarsku restoransku scenu, koji obuhvaća više od 100 restorana razvrstanih po različitim žanrovima, od konoba do fine dininga. Istra Gourmet od najnovijeg izdanja ocjenuje restorane u rasponu od jedne do pet zvjezdica. Pet zvjezdica rezervirano je za vrlo mali broj zaista najambicioznijih istarskih restorana, poput Cap Aurea, Montea i Agli Amici. Još deset istarskih restorana ocijenjeno je s četiri zvjezdice. Riječ je o restoranima Badi, Damir & Ornella, Marina, Luciano (San Canzian), Miramare by Fratelli Cerea, Spinnaker, San Rocco, Tekka (Lone), Alla Beccaccia, Primizia, Meneghetti i Zigante.

Denis Ivošević

Osim iscrpnog pregleda istarskih restorana, Istra Gourmet sadrži još nekoliko stotina adresa na kojima se mogu kušati i kupiti autentične istarske delikatese, maslinova ulja, vina, sirevi i tartufi. Osobito je dobro što je novi Istra Gourmet obuhvatio i istarske proizvođače craft piva, kao i istarske proizvođače meda.

Ilja i Simon Đekić (Monte)

Istra Gourmet najcjelovitiji je i najprofesionalniji gastronomski vodič kroz bilo koju hrvatsku regiju. Velika gastronomska središta poput Dalmacije  i Zagreba trebala bi što prije razmisliti o izdavanju publikacije jednakih ambicija i dosega. Važno je je još jednom podsjetiti da je Istra Gourmet od samih njegovih početaka uređivao briljantni gastronomski pisac Franko Lukež, koji je umro ovog proljeća.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.