Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U restoranu Purger, gdje je Vladinir Šeks navodno prijetio saborskoj zastupnici, prije 25 godina teško je pretučen Stipe Šuvar

Svi su hrvatski mediji ovih dana puni vijesti o tome da je Vladimir Šeks navodno prijetio Karolini Vidović Krišto, saborskoj zastupnici stranke Odlučnost i pravednost, koja je protiv Šeksa odmah podnijela kaznenu prijavu.

Vladimir Šeks jedan je od najutjecajnijih političara Hrvatske demokratske zajednice, premda više ne obavlja operativne političke dužnosti. Incident između Šeksa i Krišto dogodio se u zagrebačkom restoranu Purger u Petrinjskoj ulici. Purger, utemeljen, 1932. godine, prije četvrt stoljeća bio je mjesto mnogo težeg, opet politički motiviranog nasilja.

Naime, u listopadu 1998. godine grupa radikalnih desničara napala je poznatog ljevičarskog političara Stipu Šuvara i njegovo društvo. Šuvar je veoma teško ozlijeđen. Među ostalim, razderano mu je uho. Šuvar, predratni šef hrvatske komunističke partije, dva se mjeseca morao bolnički liječiti poslije napada u Purgeru. Napadači su pred svim gostima i zaposlenicima Purgera izudarali i Šuvarovu suprugu i njihove prijatelje s kojima su večerali u inače popularnom Purgeru, restoranu u strogom centru Zagreba.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.