Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

NOVE GENERACIJE Kozlovići su na domjenku u Esplanadi predstavili kćerku, enologinju Giannu (i nekoliko sjajnih starih vina)

Antonella i Gianfranco Kozlović u srijedu navečer održali su blagdanski domjenak s večerom za prijatelje i poslovne suradnike. Na lijepom i veselom domjenku u Esplanadinom fine dining restoranu Zinfandel’s, gdje se sinoć okupio skoro cijeli vinski Zagreb, uzvanici su mogli probati niz veoma starih Kozlovićevih vina, uključujući prvu bijelu Santa Luciu iz 2001. godine.

Najviše su nam se svidjele bijela Santa Lucia iz 2008. s raskošnim bouquetom zrelog, moćnog bijelog vina, i elegantna, balansirana, duboka, bordoški stilizirana crna Santa Lucia iz 2009. No, najvažniji dio Kozlovićeve večeri u Esplanadi bio je posvećen novim naraštajima hrvatskih vinara, koji preuzimaju sve važniju ulogu u svakodnevnim vinogradarskim i podrumarskim praksama vodećih naših vinarija.

Prije nekoliko smo dana s Kozlovićima razgovarali o fenomenu smjene generacija u hrvatskom vinarstvu. U vinarijama Pilato, Veralda, Poletti, Bibić, Krauthaker, Antunović i mnogima drugima, vina počinju potpisivati kćeri i sinovi osnivača tih vinarija. Što je ekstremno pozitivan proces koji jamči opstanak i napredak obiteljskih vinarija u Hrvatskoj. Pa su Kozlovići u srijedu u Esplanadi predstavili Giannu Kozlović, svoju kćer koja s dvije enološke diplome već sada bitno utječe na poboljšavanje rada u vinogradima. Gianna Kozlović najavila je sinoćnju uglavnom arhivsku vinsku listu, da bi zatim Ana Grgić Tomić poslužila večeru prilagođenu Kozlovićevim odležanim vinima.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.