Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

SOPAL X MENTI Jučerašnjom vinskom večerom s talijanskom vinarijom Menti, Katarina Vrenc pokazala je zašto je jedna od najkreativnijih kuharica u Zagrebu

Talijanska vinarija Menti u utorak je priredila vinsku večeru u zagrebačkom restoranu Sopal. U jednom od restorana s najveselijom atmosferom u gradu, predstavljeno je pet Menti vina. A chefica Katarina Vrenc još nas je jednom podsjetila zašto je smatraju jednom od najkreativnijih hrvatskih chefica. 

Vinarija Menti pripada zagovornicima prirodnog pristupa vinarstvu, što se poklapa sa Sopalovom filozofijom i vinskom kartom. Na početku večere točio se Menti pet nat, lagano i osvježavajuće pjenušavo vino od garganete.  Uz pet nat, Sopal je poslužio sirove lignje s Belićevim maslinovom uljem i cvijetom soli. Klasična Riva Arsiglia, također stopostotna garganega, vrlo je lijepo išla uz suvidiranu grdobinu s dulceom od paprike i čipsom od lanjskih paprika. Jelo je uzdigla nota čilija.

Apsolutno najbolje jelo večeri, za koje se nadamo da će što prije ući Sopalov stalni jelovnik, bila je pasta u obliku rižota s domaćom kobasicom i radičem. Nevjerojatno topla, zimska, domaća i zaista vrhunska pasta jedno je od naših najdražih jela iz Sopala. Uz pastu se točio pjenušac Omomorto, u vrlo uspješnom pairingu. Domaća teletina od malog proizvođača ukuhavana u kajmaku, sa sjanom redukcijom kajmaka koja je glumila masnoću i bamijom, fantastično je jelo kojim Sopal jasno pokazuje da kreativna autorska kuhinja može biti široko pristupačna. Macerat Monte del Cuca točno je ono što je teletina tražila, i bilo je najbolje vino večeri.

Desert od limuna, kozjeg sira i lavande lijepo je završio zabavnu i kreativnu večer. Nakon godine dana više nema nikakvog spora da je Katarina Vrenc uspješno preuzela Sopalovu kuhinju. Sopal je sada njezin. To je sada kuhinja Katarine Vrenc. Sopal je nastavio ideloškim putem koji si je zacrtao, a Katarina Vrenc na to dodala svoju osobnost, senzbilitet i vještine. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.